fbpx
Wij zijn op dit moment gesloten

Ontdek de verfijnde wereld van Matsuda brillen bij Bossinade Optiek, waar vakmanschap en vooruitstrevend design samenkomen. Met de hand vervaardigd in Japan, belichamen Matsuda brillen 50 jaar experimentatie en creatieve verkenning. Elke bril is een uniek kunstwerk, met de nadruk op kwaliteit boven massaproductie.

Mitsuhiro Matsuda

In de jaren zestig verkende Mitsuhiro Matsuda de deconstructie van westerse ontwerpen door zijn onderzoek naar traditionele Japanse mode. Matsuda bracht creaties voort die diep geworteld zijn in het verleden, waarbij hij op een speelse en vernieuwende manier een vleugje Europese romantiek toevoegde. Zijn inspiratie putte hij uit gotische architectuur, Victoriaanse kunst en Amerikaanse jazz, wat resulteerde in een grensverleggende golf van internationaal design.

Materialen van de hoogste kwaliteit

De Japanse ambachtslieden gebruiken de fijnste metalen ter wereld, waaronder titanium, roestvrij staal, sterling zilver en 18k massief goud. Deze materialen worden getransformeerd tot intrigerend gedetailleerde kunstwerken, waarbij kwaliteit voorop staat.

Sculpturen van acetaat

De Japanse acetaatvormen worden exclusief gesneden uit organisch plastic afgeleid van katoen en vervolgens drie maanden uitgehard voor constructie. Dit intensieve proces resulteert in rijke kleuren met ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid. Elk stuk wordt met de hand afgewerkt door meester-polijsters, wat zorgt voor een opmerkelijk zachte feel, klaar voor een leven lang gebruik.

Architecten van brillen

Elke scharnier, pootje en component van Matsuda brillen zijn zorgvuldig overwogen en uniek ontworpen voor elke collectie. Elk montuur wordt met de hand geassembleerd en nauwgezet geïnspecteerd op onvolkomenheden. Matsuda staat voor 50 jaar meesterschap. Beleef de perfecte samensmelting van traditie en innovatie met Matsuda brillen bij Bossinade Optiek.