fbpx
Wij zijn open

Ervaar de luxe van Matsuda zonnebrillen bij Bossinade Optiek. Met een ambachtelijk meesterschap dat zijn oorsprong vindt in Japan, biedt Matsuda vooruitstrevende ontwerpen, de beste materialen en een combinatie van traditioneel en modern vakmanschap.

Handgemaakt in Japan

Elke zonnebril van Matsuda wordt met de hand vervaardigd in de befaamde brillenateliers van Sabae in Japan. Met 250 stappen, 71 uur werk en de betrokkenheid van 13 ambachtslieden, vertegenwoordigt Matsuda’s zonnebrillencollectie een unieke reis van concept naar constructie. Gebaseerd op 50 jaar experimentatie en creatieve verkenning.

Meesters van metaal

Matsuda maakt gebruik van ’s werelds beste metalen, waaronder titanium, roestvrij staal, sterling zilver en massief 18k goud. De Japanse ambachtslieden transformeren ruwe materialen tot gedetailleerde kunstwerken, waarbij kwaliteit altijd de voorkeur krijgt boven massaproductie.

Beeldhouwers van acetaat

De Japanse acetaatvormen van Matsuda worden exclusief gesneden uit organisch plastic afgeleid van katoen, en drie maanden uitgehard voor de constructie. Dit zorgvuldige proces resulteert in unieke, levendige kleuren met ongeëvenaarde kracht en duurzaamheid. Ieder stuk wordt met de hand afgewerkt door meester-polijsters, die maar liefst 10 jaar in de leer zijn om hun techniek te perfectioneren. Dit resulteert in een opmerkelijk zacht materiaal en een levenslange duurzaamheid.

Architecten van zonnebrillen

Elk detail in Matsuda’s zonnebrillencollectie is zorgvuldig overwogen en uniek ontworpen voor elke serie. De lenzen van Matsuda zijn lichter en slagvaster dan glas, filteren 100% van schadelijk UVA- en UVB-licht en zijn voorzien van zeven lagen antireflecterende coating. Polariserende lenzen filteren storende schitteringen en verbeteren het contrast voor een ongeëvenaarde helderheid. Stap in de wereld van Matsuda zonnebrillen bij Bossinade Optiek en ontdek de perfecte combinatie van stijl en ambachtelijk vakmanschap.

Zonnebril van Matsuda