We zijn momenteel gesloten.

Zorg goed voor de ogen van uw kinderen

“Scherp zien dichtbij, wazig in de verte: bijziendheid of myopie. Eén van de meest voorkomende oogafwijkingen ter wereld. Het wordt veroorzaakt door de groei van het oog. Een bril of contactlenzen met minsterkte corrigeren het zichtprobleem. De groei van de ogen blijft echter doorgaan. Kinderen kijken tegenwoordig veel meer dichtbij, op allerlei soorten beeldschermen, dan vroeger. Dit kan myopie veroorzaken omdat het oog een impuls krijgt om in de lengte te groeien bij beeldscherm gebruik. Dit houdt in dat er dus een minsterkte in de bril komt om in de verte weer scherp te kunnen zien. Jonge ogen en Myopie, wat doe je om ogen gezond te houden?

1. Lenzen van Menicon Bloom™

Met de Menicon Bloom™ lenzen kan de groei van het oog – en daarmee de ontwikkeling van bijziendheid – worden afgeremd. De lenzen doen hun werk tijdens de slaap en overdag. Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor deze lenzen? We vertellen het u graag. Desgewenst voeren we een meting uit en stellen we een behandelplan op. Samen met u zorgen we ervoor dat de ogen van uw kind worden beschermd.”

2. Corrigerende brillenglazen van MIYOSMART

“Er is tegenwoordig een nieuwe mogelijkheid om de groei van het oog (toename myopie) af te laten nemen. Deze glazen kunnen de verandering sterk afremmen. MiYOSMART brillenglazen worden aangemeten na een uitgebreid oogonderzoek en zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Klinische studies hebben bewezen dat de toename van de brilsterkte zeer sterk worden gereduceerd. En dat voorkomt oogproblemen op latere leeftijd. Kom langs in onze winkel voor een uitgebreid informatief gesprek!”

Menicon
Heeft u nog vragen? Of wilt u een afspraak maken?