fbpx
Wij zijn op dit moment gesloten

Beeldschermgebruik bij kinderen

“Scherp zien dichtbij, wazig in de verte: bijziendheid of myopie. Eén van de meest voorkomende oogafwijkingen ter wereld. Het wordt veroorzaakt door de groei van het oog. Een bril of contactlenzen met minsterkte corrigeren het zichtprobleem. De groei van de ogen blijft echter doorgaan. Kinderen kijken tegenwoordig veel meer dichtbij, op allerlei soorten beeldschermen, dan vroeger. Dit kan myopie veroorzaken omdat het oog een impuls krijgt om in de lengte te groeien bij beeldscherm gebruik. Dit houdt in dat er dus een minsterkte in de bril komt om in de verte weer scherp te kunnen zien. Jonge ogen en Myopie, wat doe je om ogen gezond te houden?

Wat is myopie?

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, is de meest voorkomende oogafwijking ter wereld. Met myopie kun je dichtbij wel scherp zien, maar veraf niet. Myopie wordt veroorzaakt door de groei van het oog. Wanneer het oog in de lengte groeit, vallen de beelden niet meer goed op je netvlies. De ogen van kinderen zijn gevoeliger voor myopie omdat kun ogen nog groeien. In de meeste gevallen wordt dit opgelost met een bril of met contactlenzen met een minsterkte. Maar met het onderliggende probleem – het groeien van het oog in de lengte – wordt niets gedaan.

Myopie afremmen

Een hoge minsterkte kan risico’s met zich meebrengen in de toekomst. Daarom is het goed om te weten dat je myopie op jonge leeftijd kunt afremmen met speciale lenzen of brilglazen.

Menicon Bloom™

Met Menicon Bloom™ lenzen kan de groei van het oog – en daarmee de ontwikkeling van bijziendheid – worden afgeremd. De lenzen doen hun werk tijdens de slaap en overdag. Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor deze lenzen? We vertellen het u graag.

MiYOSMART

De glazen van MiYOSMART zijn ontwikkeld om myopie te corrigeren én gelijktijdig de progressie van myopie af te remmen. Het MiYOSMART-glas is zo ontwikkeld, dat het zorgt voor scherp zicht en tegelijkertijd het oog behandelt. We vertellen u graag hoe het precies werkt.

Menicon