fbpx
Wij zijn open

Overgaan tot het uitvoeren van een OCT-scan doen we niet zomaar. Uit het bespreken van de voorgeschiedenis van uw ogen en het voorafgaand optometrisch onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat wij problemen vermoeden met de macula. Een andere reden kan zijn dat de oogdruk is verhoogd, waardoor de zenuwvezels van het netvlies kunnen beschadigen.

Een fundusfoto geeft hierbij een tweedimensionaal beeld van uw ogen en met een OCT-scan kunnen we een driedimensionaal beeld maken. Met behulp van een doorsnede kan de optometrist elke laag van het netvlies nader inspecteren.

Meer informatie met de OCT-scan

Aan de hand van het driedimensionale beeld kan de optometrist zien hoe de conditie van uw netvlies is. Bij maculadegeneratie (beschadiging van de gele vlek) is periodiek onderzoek met de OCT-apparatuur aan te raden, zodat de afwijking kan worden gevolgd. Bij een verhoogde oogdruk kan ook worden gezien of de dikte van de laag zenuwvezels die van alle lichtreceptoren van uw netvlies naar de oogzenuw lopen is veranderd t.o.v. de geldende standaard. Aan de hand van de uitslag van deze scan bespreken wij met u wat de volgende stap is. We kunnen als de uitslag niet verontrustend is u zelf monitoren met een vervolg afspraak voor een nieuwe OCT-scan of de uitslag is zodanig dat wij u doorverwijzen naar uw huisarts of een oogarts.

De OCT-scan bij Bossinade Optiek wordt uitgevoerd door een BIG-geregistreerde optometrist en hij of zij zal de resultaten van de scan en daarmee de gezondheid van uw netvlies uitgebreid met u bespreken.