fbpx
Wij zijn op dit moment gesloten

Een verhoogde oogdruk geeft bijna nooit klachten. Verhoogde oogdruk kan gevolgen hebben op uw zicht. De optometrist van Bossinade Optiek voert daarom standaard bij iedere oogmeting een onderzoek uit om de oogdruk te meten. Deze meting is ter preventie van glaucoom.

Met de uitvoering van een oogdrukmeting kan de optometrist aangeven of er bij u sprake is van een hogere dan gemiddelde oogdruk. Verhoogde oogdruk kan één van de voortekenen van glaucoom zijn. Glaucoom is een vervelende aandoening waarbij, als er niet behandeld wordt, na verloop van jaren u een steeds kleiner zichtveld zult krijgen. Het is dan ook een aandoening die als ernstig belemmerend wordt ervaren. Gelukkig kunnen we de beperking van het gezichtsveld tegenwoordig meestal voorkomen of lang uitstellen.

Waarom oogdruk meten?

Helaas merkt u zelf bijna nooit dat de druk van uw ogen hoger dan gemiddeld is. Het uitvoeren van periodieke controles om uw oogdruk nauwkeurig te meten zijn daarom van groot belang. Behalve het meten van de oogdruk zelf, wordt ook de staat van uw oogzenuw in kaart gebracht. Ook deze screening is een onderdeel van het onderzoek om glaucoom te kunnen vaststellen.

Wat als er een verhoogde oogdruk geconstateerd wordt?

Wanneer uit de oogdrukmeting blijkt dat de oogdruk verhoogd is, en er hier meerdere symptomen van te zien zijn als wij het netvlies beoordelen, zullen wij u een OCT-scan adviseren. Aan de hand van deze scan kunnen wij beter beoordelen of de druk in uw ogen inderdaad zodanig is verhoogd dat het verstandig is om u door te verwijzen naar een oogarts. Deze zal dan beoordelen welke behandeling voor u het meest geschikt is.