fbpx
Wij zijn open

Bossinade begeleidt u bij de controle op cataract (staar) voor en na de staaroperatie.  Een van de tekenen van cataract, het vertroebelen van uw ooglens, is het verminderen van uw gezichtsscherpte. U ziet wat minder helder, u ziet niet meer zo scherp als een tijdje geleden of de sterkte van uw bril moet sneller worden aangepast? Het kan dan zijn dat er bij u sprake is van cataract, ook wel staar genoemd.

Hoe Bossinade Optometrie de pre en post cataract controle uitvoert

Wij kunnen door middel van onderzoek met een spleetlamp, een microscoop waarmee wij de voorkant van uw oog en ook de ooglens vergroot in beeld kunnen brengen, vaststellen of er inderdaad sprake is van cataract. Zodra dit het geval is, leggen wij u uit wat de vervolgstappen zijn. Deze kunnen verschillend zijn gedurende de diverse stadia van cataract. In het begin is een andere sterkte in uw brilglazen meestal voldoende en is er geen andere behandeling nodig. Helpt de bril niet meer om de scherpte in uw zicht te verbeteren?  Dan verwijst Bossinade Optometrie u door naar de oogarts.

Vervolgtraject bij cataract

Na de oogoperatie, waarbij er een nieuwe heldere kunststof lens in uw oog wordt geplaatst, vinden de eerste controles plaats bij de behandelend oogarts. Na de vaste controles kan Bossinade Optometrie u weer verder helpen. Onze dienstverlening bestaat uit meer dan alleen het (opnieuw) meten van uw ogen en het vervangen van uw brilglazen; wij staan voor u klaar tijdens het gehele traject. Wij weten uit ervaring hoe vervelend oogklachten kunnen zijn. Wij willen u graag ondersteunen tijdens de diagnose én daarna. De pre en post cataract controles bij uw vertrouwde optiek helpen u hierbij.