fbpx
Wij zijn open

Met een computerbril voorkomt u tal van klachten

Wanneer u frequent naar het beeldscherm van uw computer kijkt, kan een computerbril (of beeldschermbril) uw kijkcomfort verhogen. Deze speciale bril zorgt voor een rustig en scherp beeld en dit heeft niet alleen een gunstig effect op het kijken naar een beeldscherm, maar beïnvloedt ook hoe u uw gehele werkplek daaromheen ervaart. U neemt een meer ontspannen houding aan, dit heeft een positief effect op mogelijke nek- en schouderklachten. Een speciale bril voor de computer kan dus niet alleen hoofdpijn door vermoeide ogen voorkomen, maar ook klachten in de rest van het lichaam (zoals schouder en nek) verhelpen. Deze speciale bril kan voor vele werkzaamheden of hobby’s kijkgemak opleveren. Bent u muzikaal en gebruikt u bladmuziek? Ook daar kan deze bril zorgen voor een scherpe blik op de door u gewenste afstand.

De computerbril en de afstand tot uw werkzaamheden

U bent misschien niet alleen op uw werk bezig met een computer, want zodra u weer thuis bent zijn daar ook beeldschermen. Inmiddels heeft een gemiddeld huishouden meerdere schermen in huis, met minstens een tablet, laptop of desktop en mobiele telefoons. U kunt ervoor kiezen om de speciale bril die u gebruikt om een boek te lezen (leesbril of multifocale bril), ook te hanteren wanneer u voor uw beeldscherm zit. Dit kan helaas voor problemen zorgen, omdat u bij een multifocale bril of leesbril een specifieke houding aanneemt om uw leeswerk te kunnen verrichten. Het aangepaste glas in de computerbril heeft als effect dat uw ogen meer ontspannen zullen zijn en u ook een meer ontspannen houding aanneemt tijdens uw beeldschermwerk.

Speciaal blauwfilter voor beeldschermwerk.

Het blauwe licht dat van alle beeldschermen afkomt, ook van uw telefoon, kan ook als vermoeiend worden ervaren. Tevens zijn er studies die aantonen dat dit blauwe licht het netvlies sneller doet verouderen. In alle beeldschermglazen kunt u kiezen voor een onzichtbaar blauwfilter, wat dit schadelijke licht filtert zonder dat het de kleuren vertekend.

Beeldschermbril voor elke individuele situatie

Een beeldschermbril is aangepast op het apparaat waar u mee wil gaan werken. Zo zit er  verschil tussen de afstand van het beeldscherm van een laptop of  een desktop. De werkafstanden bij de diverse schermen, hebben ieder een ander effect op uw ogen.  Uw ogen worden sneller moe en kunnen – zeker wanneer u al wat ouder bent – lastiger schakelen tussen wat u op het beeldscherm ziet en het lezen op kortere afstand. Vraag een medewerker van Bossinade Optiek om advies wanneer u regelmatig met beeldschermwerk te maken heeft. Koopt u beeldschermglazen in combinatie met een multifocale bril? Dan hebben wij altijd een speciale aanbieding voor u.