fbpx
Wij zijn op dit moment gesloten

Bossinade: specialist in contactlenzen

Voor diegene die graag zijn zicht optimaal wil maken zonder bril, of een optie naast zijn bril, zijn er natuurlijk contactlenzen. Bossinade Optometrie adviseert u graag bij het maken van de keuze tussen de diverse soorten en mogelijkheden bij contactlenzen. Er zijn de moderne versies van de vormstabiele lenzen, maar u kunt ook gaan voor diverse opties zachte lenzen. De nieuwste vorm van lenzen zijn siliconen hydrogel lenzen. Heeft u regelmatig last van droge ogen of werkt u in een ruimte met een lage luchtvochtigheid (zoals bij een ruimte met airco)? Dan kunnen deze nieuwste lenzen bijdragen aan een hoger draagcomfort en een langere draagtijd.

Soorten contactlenzen

Naast de algemene keuze tussen hard en zacht, zijn er nog meer soorten lenzen om daarna een selectie uit te maken. Zo zijn enkelvoudige lenzen geschikt wanneer u de lenzen alleen voor veraf kijken draagt. Er zijn ook lenzen voor ogen die een cilinder nodig hebben, en lenzen waarbij een combinatie van een aantal behoeften mogelijk is. Zo bestaat de mogelijkheid om een leesgedeelte in uw lenzen aan te brengen en scherp zicht voor u mogelijk te maken voor alle afstanden, zowel veraf als dichtbij. Bespreek uw wensen met een medewerker van Bossinade Optometrie, zodat we u alle mogelijkheden van de verschillende opties duidelijk kunnen maken. Kiezen wordt daarna een stuk makkelijker.

Speciale nachtlenzen

Nachtlenzen (ook wel Ortho-K lens genoemd) doen niet waar aan u nu waarschijnlijk aan denkt. Het zijn geen contactlenzen die speciaal voor in het donker zijn bedoeld. Het betreft hier lenzen met een heel ander doel. Nachtlenzen zijn namelijk lenzen die u voor dat u gaat slapen in uw ogen doet en gedurende de gehele nacht draagt, maar na het wakker worden ’s ochtends weer in de lenzenhouder opbergt. Nachtlenzen corrigeren uw ogen tijdens de nachtelijke uren, waardoor u na het ontwaken en gedurende de dag weer zonder lenzen of bril kunt zien. U hoeft bij het gebruik van nachtlenzen overdag dus geen lenzen of bril meer te dragen.

Wanneer nachtlenzen overwegen?

Bij sommige beroepen kunnen nachtlenzen een verlichtend effect gedurende de dag hebben (denk aan het werken in geconditioneerde ruimten met droge lucht), maar ook wanneer u last heeft van hooikoorts kunnen nachtlenzen ideaal zijn. Nachtlenzen zijn helaas niet in alle sterktes mogelijk. Vraag advies in onze optiek.

Speciale lenzen ter voorkoming van toekomstige oogproblemen bij tieners, myopiecontrole!

Tegenwoordig kijkt de jeugd meer op een beeldschem dan dat er ooit gedaan is. Mobieltjes, tablets en computerschermen zijn niet meer weg te denken uit hun dagelijkse leven. Dit kan leiden tot het verkrijgen van een bril met minglazen. Deze afwijking, ook wel myopie genoemd kan door veelvuldig gebruik van beeldschermen snel toenemen. Door het vele dichtbij kijken, krijgt het oog een impuls om langer te worden waardoor de min sterkte toe neemt. Als hier niet goed naar wordt gekeken kunnen er in de toekomst bij deze tieners oogproblemen gaan optreden. Door middel van het aanpassen van speciale lenzen kunnen wij de achteruitgang van de ogen, dus het toenemen van de min sterkte afremmen of voorkomen. Dit zodat er op latere leeftijd minder kans is op oogproblemen die gerelateerd zijn aan een hoge min sterkte. Wij informeren u hier graag over.

De sterkte van uw contactlenzen

Tijdens het dragen van lenzen kan de sterkte van de lenzen die u draagt nog veranderen. Ook kan het gebeuren dat de pasvorm van uw lenzen aangepast moet worden. Het advies is dan ook om u uw ogen (met lenzen) periodiek controleren. Tijdens de controle kijken we niet alleen naar of uw huidige sterkte nog voldoet, maar we observeren met specialistische apparatuur alle facetten van het oog. Zo kunnen we het hoornvlies goed beoordelen en kijken of  de conditie van uw lenzen op uw ogen aanleiding kan geven tot het adviseren van een ander soort lensmateriaal of een andere pasvorm of dat de lenzen die u draagt nog prima geschikt zijn voor uw ogen. Ook voor de contactlensspecialisten van Bossinade geldt: uw ogen verdienen het.

Bestellen

Bestel hier uw lenzen.