fbpx
Wij zijn open

Optometrie: een specialisme

Een optometrist is opgeleid in het uitvoeren van uitgebreide en specialistische oogonderzoeken. Er wordt niet alleen gekeken of uw zicht nog goed is of achteruit is gegaan. Dit zou betekenen dat er slechts gekeken wordt naar de sterkte van uw brilglazen of de sterkte van de lenzen. De optometrist doet veel meer. Onze optometristen bekijken met geavanceerde apparatuur naar de algehele gezondheid van uw ogen. De HBO-optometristen bij Bossinade Optiek hebben de opleiding allemaal met succes afgerond en vele jaren ervaring.

Soorten optometrische onderzoeken

Met verschillende onderzoeksmethoden kan de optometrist bij Bossinade Optiek de gezondheid van uw ogen in kaart brengen. Voor uw ogen is het namelijk van het grootste belang om afwijkingen in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen constateren. Hoe eerder de observatie plaatsvindt, des te eerder afwijkingen opvallen. Dit betekent dat sneller en vaker in oplossingen gedacht kan worden.

De optometrist bij Bossinade Optiek

Opleiding en ervaring zorgen ervoor dat onze optometristen zeer specialistische onderzoeken kunnen uitvoeren. Innovatieve en geavanceerde apparatuur wordt gebruikt om de volgende oogonderzoeken te kunnen doen:

Binoculair zien

Een onderzoek dat hoofdpijnklachten en dubbelzien kan verhelpen.
Lees meer…

Glaucoom screening

Een onderzoek waarbij de oogdruk wordt gemeten en indien nodig een OCT-scan wordt gemaakt.
Lees meer…

Maculadegeneratie

Een onderzoek waarbij het centrale deel van het netvlies gecheckt wordt op mogelijke beschadigingen.
Lees meer…

Controle op cataract (staar)

Een onderzoek om eventuele vertroebeling van de ooglens vast te kunnen stellen.
Lees meer…

Fundusfotografie

Een digitale foto van uw oog om het netvlies en de bloedvaatjes te kunnen controleren.
Lees meer…

Droge ogen onderzoek

Een onderzoek als u last heef van geïrriteerde ogen die weinig of juist veel tranen, waarbij ook de kwaliteit van de traanfilm wordt beoordeeld.
Lees meer…

Diabetes screening

Een regelmatig terugkerend onderzoek voor mensen met diabetes.
Lees meer…


Fundusfotografie

Bij dit onderzoek maakt de optometrist een digitale fundusfoto van uw ogen. De foto brengt uw netvlies in kaart, waarbij niet alleen het netvlies zelf, maar ook alle bloedvaatjes te onderscheiden zijn. Dit netvlies bevindt zich aan de achterzijde van het oog, met ook de gele vlek (macula) en de oogzenuw. Vermoedt de optometrist dat er bij u sprake kan zijn van maculadegeneratie, diabetes of glaucoom? Dan is het nemen van een fundusfoto gewenst om zekerheid te hebben.

Meer lezen

OCT scan

Een OCT-scan staat voor Optical Coherence Tomography Scan (in het Engels) en dit betekent dat er een scan van het netvlies wordt gemaakt. Deze scan geeft andere informatie dan de fundusfoto.

Meer lezen

Droge ogen onderzoek

Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van droge ogen. Ondervindt u hinder van uw droge ogen? Een droge ogen onderzoek kan inzicht geven en mogelijkerwijs oplossingen bieden. Tijdens het droge ogen onderzoek bekijken we de voorzijde van uw oog, het hoornvlies, het oogwit en uw oogleden. Ook tranende ogen is een veel voorkomende klacht bij droge ogen.

Droge en natte ogen spreekuur

Meer lezen

Oogdrukmeting

Een verhoogde oogdruk geeft bijna nooit klachten. Verhoogde oogdruk kan gevolgen hebben op uw zicht. De optometrist van Bossinade Optiek voert daarom standaard een onderzoek uit om de oogdruk te meten. Deze meting is ter preventie van glaucoom.

Oogdrukmeting

Meer lezen

Vakmanschap

Voor het slijpen en monteren van de glazen voor uw brilmontuur heeft Bossinade Optiek een eigen atelier. Hierin gaat de vakman met moderne slijpapparatuur aan het werk om uw bril perfect in orde te maken. Ook voor brilreparaties kunt u bij ons terecht. Stap dan ook gerust de winkel binnen met grote en kleine vragen over uw huidige of nieuwe bril.

Meer lezen

Multifocale glazen

Bossinade Optiek is Nikon-opticien. Multifocale glazen speciaal op maat gemaakt voor iedere individuele brildrager. Wij vertellen u er graag meer over.

Meer lezen