fbpx
Wij zijn op dit moment gesloten

Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van droge ogen. Ondervindt u hinder van uw droge ogen? Een droge ogen onderzoek kan inzicht geven en mogelijkerwijs oplossingen bieden. Tijdens het droge ogen onderzoek bekijken we de voorzijde van uw oog, het hoornvlies, de traanlaag en uw oogleden. Ook tranende ogen is een veel voorkomende klacht bij droge ogen.

Het hebben van droge ogen is vervelend, omdat het bijna altijd invloed heeft op uw kijkgemak en zicht. Wanneer het hoornvlies niet vanzelf voldoende wordt bevochtigd, kan dit invloed hebben op de gezichtsscherpte. Is uw zicht minder scherp dan vroeger? De optometrist kan aan de hand van het droge ogen onderzoek in kaart brengen hoe de toestand van uw traanlaag is. Deze traanlaag bestaat namelijk niet alleen maar uit water, maar ook uit eiwitten en vetten. Een tekort bij een van de drie kan problemen opleveren. Uit het onderzoek komt een advies op welke manier, en met welke hulpmiddelen of druppels u het beste geholpen bent. Er zijn namelijk specifieke oogdruppels voor elk tekort en dat is precies waarom “normale” oogdruppels van de apotheek of drogist niet altijd uw probleem oplossen.

Meer informatie naar aanleiding van droge ogen onderzoek

De optometrist kijkt ook naar de aanwezige klieren in uw oogleden. Deze zijn namelijk van essentieel belang voor de samenstelling van de traanlaag. Het kan dan ook zijn dat er andere omstandigheden van invloed zijn op de kwaliteit van uw traanlaag. U kunt denken aan uw leefstijl, uw voeding en uw leefomgeving. Al deze aspecten kunnen de kwaliteit van uw traanlaag namelijk sterk beïnvloeden.

Droge ogen